Ha kíváncsi vagy rá, hogy melyik a 10 legjobb csokoládé a világon, akkor jó helyen jársz, a La bella Perenna tudja a választ!
A világ 10 legfinomabb csokoládéja kizárólag a legjobb alapanyagokból készül. Különleges alkotóelemekből állítják össze ezeket az egyedi kulináris édességeket, mint például a pezsgő, a praliné, valamint a szarvasgomba.
Egy jellegzetesség elmondható az összes csokoládé esetében, kellemesen olvad a szájban. Mivel a csokoládé olvadáspontja az ember normál testhőmérséklete alatt van, a fogyasztása során szilárdból olvadékká válik. Miközben ez az olvadás a szájban lezajlik, a csokoládé íze fokozatosan változik.
Vajon melyik a világ legjobb csokoládéja? Lássuk a sorrendet!
10. Puccini Bomboni – Amsterdam, Hollandia
Kezdjük a listát a Puccini Bomboni csokoládéval, amely Amsterdam helyi specialitásának számít.
Egy csodálatos kávézóról és étteremről “beszélünk”, azonban itt nincs egzotikus csokoládé és fűszer kínálat. Talán emiatt van a 10. helyen?
Ezek a rendkívül remek csokoládék, művészien megformált külsőt kaptak, valamint egyedi és különleges töltelékeket pl: méz és citromfű, kakukkfű és bors.
9. Richart – Párizs, Franciaország
A francia csokoládé készítő, Richart többször is elnyerte a Ruban Bleu díjat, amelyet Franciaország legrangosabb cukrászdájának ítéltek oda.
A Richart csokoládé butik a legjobb hely, ahol a minőségi csokoládék mellett megtalálható a francia macaron. A legkülönlegesebb a szív alakú étcsokoládé praliné, amely sós-vajas karamellel van töltve.
8. Richard Donelli finom csokoládé – Santa Cruz, California
Richard Donelli csokoládéit egy szóval tudnám jellemezni, ez a jelző pedig a következő: szokatlan.
A francia és a belga csoki ötvözete ez a különleges édesség, amely ízvilágában felfedezhető a levendula, a kardamom, az Earl Grey tea, valamint a sáfrány.
Richard Donelli ezzel az újdonsággal elnyerte a legjobb Artisan díjat az Euro Csokoládé fesztiválon (Olaszország), Perugia-ban.
Ez a csokoládé egyike a világ legjobb édességeinek.
7. Godiva – Brüsszel, Belgium
Joseph Draps 1926-ban, Belgiumban alapította meg vállalkozását, amely a Godiva nevet kapta. A cég kizárólag prémium kategóriás termékeket értékesít, amelyek alapanyagai között megtalálható a kávé, kakaó, keksz, szarvasgomba, csokilikőr, valamint a gyümölcsök.
A Godiva pralinét, jellegzetes belga csokoládét a világ minden tájékán fogyasztják. A tulajdonos több, mint 450 üzlettel rendelkezik világszerte, ezek közül az egyik a Harrods Food Hall-ban található.
6. Valrhona, – Franciaország
1922-ben egy francia cukrász, Alberic Guironnet alapította a luxus csokoládé gyárat. Összesen 5 leányvállalattal és 60 helyi forgalmazóval rendelkezik világszerte. Arról nem is beszélve, hogy több, mint 600 alkalmazott dolgozik azon, hogy minél több bárt ellássanak az ízletes exkluzív édességgel.
A kakaóbabot közvetlenül a prémium kategóriás ültetvényekről, Dél-Amerika, Karib-térségből vásárolják.
5. Norman Love, – Ft. Myers, Florida
Ezt a csokoládét szolgálták fel legelőször a Ritz-Carltonban, valamint manapság is az egyik legkeresettebb termék Dubaiban, és Bostonban.
2002-ben a Norman Love luxus édesség nyerte el a hazai top 10-es lista első helyét a kézműves csokoládék versenyében. Minden csokoládé egyedi, kézzel festett.
Alkotóelemei a banán, gyömbér, karamell, mogyoró, pépesített málna, maracuja. Mindegyikre jellemző a színes dizájn.
4. Jacques Torres, – New York
Jacques Torrest sokan úgy ismerik, hogy “Mr. Csokoládé”, aki tagja a Nemzetközi Kulináris Center társaságnak. Számos neves díjat bezsebelt már, egyik ezek közül a James Beard alapítvány által felajánlott “Az év cukrásza” díj.
A Food Network TV-show házigazdája, valamint ő a Desszert Circus könyv szerzője.
A cukrász 2004-ben nyitotta meg saját csokigyárát második lakhelyén Manhattan-ben, Jacques Torres Chocolate Haven néven.
3. Scharffen Berger, – Berkeley, Kalifornia
A Scharffen Berger cég elsősorban az étcsokoládé készítésre szakosodott. Ez volt az első amerikai vállalat, aki kakaó bab bárat nyitott.
Korábban a Scharffen Berger független kaliforniai székhelyű csokoládé készítő volt. 2005-ben megszerezte a Hershey Company-t.
2. Vosges Haut Chocolat, Chicago, Illinois
Chicago városban a Vosges Haut-Chocolat a 2. helyen szerepel a 10-es listán. És jó okkal!
A cég Katrina Markov tulajdonában van, aki a “Wild Ophelia” márka alapítója. A Vosges Haut egzotikus, luxus édességeket kínál, fűszerekkel, szalonnával ízesítve.
Javasolják a népszerű “Black Pearl Chocolate” kóstolását, amely étcsokoládéból készül, fekete szezánmaggal és gyömbérrel bolondítva.
1. Teuscher, – Zürich, Svájc
Dolf Teuscher 1932-ben alapította a zürichi székhelyű csokoládé gyárat, amely egyedülálló a világon.
Teuscher különböző helyszíneken, számos díjat kebelezett be: Genf, New York City, Berlin, Tokió, Seul, Shanghai, Bangkok, Abu Dhabi, Beverly Hills, Toronto.
A Teuscher csokoládé gyártás kezdete 70 évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor Dolf Teuscher bejárta a világot annak érdekében, hogy megtalálja a legjobb alapanyagokat pl: gyümölcsöket (dió, mandula) és a többi összetevőt, amely a cukrászda nyitáshoz elengedhetetlen.
Miután éveken át kísérletezett, sikerült létrehoznia a legkülönlegesebb receptet.
Ma több, mint 100 fajta egyedi csokoládé recepttel rendelkezik.
Tudod melyik a ház specialitása? A Teuscher kivételes alkotása a pezsgős, szarvasgombás csokoládé, amely tejszínes, vajas, krémes ízvilággal rendelkezik.
Hasonló téma:
Mesébe illő álomszép sütemények Pennsylvániából
Bízom benne, hogy élvezted a cikket.
La bella Perenna
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: